Ezüstszem Kiadó

Az Ezüstszem Kiadó Megvilágosodott Mesterek gondolataival, írásaival igyekszik megismertetni az olvasót.

Jese Cögyal

A LÓTUSZBAN SZÜLETETT : Padmaszambhava élettörténete

 

Padmaszambhava, a Lótuszban Született leghitelesebb életrajzát és végakaratát tartja most első ízben kezében a magyar olvasó. A tibeti nyingma iskola szerint a buddhizmus Buddha Sákjamuni utáni második legfontosabb alakja, a misztikus és tantrikus mester terjesztette el a vadzsrájana buddhizmust Tibetben. A Himalájában tett utazása során kereste fel a tibeti Triszong Decen király (790-844) udvarát, ahol tantrikus erejénél fogva megtisztította Tibetet a gonosz szellemektől, lehetővé téve a Szamje kolostor és templomegyüttes megépítését.

Ez a könyv a tibeti buddhizmus egyik legnagyobb alakja, Guru Padmaszambhava, “A lótuszban született” életét mutatja be. Élettörténetén keresztül megismerhetjük, hogyan terjedt el Tibetben a Vadzsrajána Buddhizmus.

Padma Mester hiteles életrajzát legfőbb tanítványa Jese Cögyal jegyezte le a 9. században és rejtette el terma kincsként.

A régen várt, hiánypótló mű az élettörténet bemutatása mellett tartalmazza a Mester tanításait, tanítványinak szóló tanácsait és szellemi végakaratát is. Padmaszambhavának számtalan életrajza létezik, melyek közül ez az élettörténet a “leghitelesebb szentiratként” emelkedik ki, ahogyan Dilgo Khjence Rinpocse is utalt rá, s melyet Padma Mester legfőbb tanítványa, Jese Cögyal a 9. században jegyzett le és rejtett el terma kincsként a Szanlingmában (Réz templomban) Szamjében. Az eredeti, tibeti nevén Szanglingma életrajzként ismert szentiratot, mely nevét a fenti templomról kapta, Nyang Ral Nyima Öszer fedte fel a 12. században.

A Lótuszban Született élettörténete nemcsak Padmaszambhavának, az egyedülálló spirituális személyiségnek az élettörténetét meséli el, hanem tartalmazza a Mester szóbeli útmutatásait, tanítványainak szóló tanácsait és szellemi végakaratát is. A jegyzetek és a szószedet régi autentikus iratok és mai mesterek tanításai alapján készültek, hogy jobban megvilágítsák a tibeti buddhista tanításokat, s ezt a célt szolgálja Cele Nacok Rangdröl “A valódi jelentés megvilágítása” című tanulmánya is. A tájékozódást a könyv részletes tárgymutatóval, a tibeti és angol nyelvű források bibliográfiájával is segíti. A Lótuszban Született című könyv a Dharma tibeti elterjedéséről szóló leghitelesebb korabeli beszámoló.

Gelek Rinpocse

JÓ ÉLET, JÓ HALÁL

Gelek Rinpocse egyike a buddhizmus nagy tiszteletben álló és könnyen érthető nyugati tanítómestereinek Közvetlen stílusát áthatja a humor. – Los Angeles Times

Gelek Rinpocse bölcsességet, megértést, mélységet, vidámságot, humort és távlatot csempész mondandójába, és megmutatja a mindennapi élet spirituális oldalát. – Ram Dass

Kik vagyunk? Honnan jövünk? Hová tartunk? Hogyan érünk oda? Sokan feltették már ezeket a kérdéseket, és megpróbáltak válaszolni rájuk. Van azonban egy másik kérdés is, melyet a Jó élet, jó halál című könyv feszeget: hogyan befolyásolja életünket a halál utáni élet gondolata? Gelek Rinpocse a misztikus Tibetről mesél, ahol megszületett és felnevelkedett, de a mai Amerikáról is, ahol jelenleg él, és megosztja velünk a nagyszerű mesterek bölcsességét. Arra kér, hogy legyünk nyitottak és vizsgáljuk meg, hogy képesek vagyunk-e a halál utáni életről – akár csak egy percre is – teljesebb képet alkotni. Elénk tárja erőteljes érzelmeink, a harag, a ragaszkodás, az irigység, a büszkeség, valamint a múltunk és jövőnk közötti kapcsolatot.

Boltok Listája

Libri

Filosz

Stb…

Location

1235 Divi Theme St.
San Francisco, CA 92335

Contact

(333) 394-2342
info@divibuilder.com

Hours

M – F : 8am–5pm

Sat : 11am–6pm

Sun : Closed